make your own website for free

گزارش کارگروه اجتماعی، فرهنگی و رسانه هیات ویژه گزارش ملی سیلاب ها

گزارش کارگروه اجتماعی، فرهنگی و رسانه یک گزارش ملی است که برای "هیات ویژه گزارش ملی سیلابها" تهیه شده است. ریاست این کارگروه برعهده دکتر هادی خانیکی و مسئولیت دبیری این کارگروه نیز بر عهده اینجانب بوده است.
 این گزارش حاصل یک سال تلاش و کوشش علمی-پژوهشی یک تیم با بیش از 120 نفر از محققان و اساتیدی از دانشگاه های سراسر کشور بوده که در قالب سه بخش، 10 فصل و  698 صفحه تدوین شده است که در اینجا می توانید آنرا دانلود و مشاهده نمایید. 

درباره این گزارش

کارگروه اجتماعی، فرهنگی و رسانه یکی از کارگروه‌های پانزده‌گانه «هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها» است که حسب حکم ریاست محترم جمهوری و مسئولیت‌های محوله به این هیأت، مسئول مطالعه و ارزیابی ابعاد «اجتماعی»، «فرهنگی» و «رسانه‌ای» حادثه سیلاب فروردین 98 در کشور شد.
همان‌طور که از نام آن برمی‌آید، فعالیت این کارگروه ابتدا بر سه محور «اجتماعی»، «فرهنگی» و «رسانه‌ای» متمرکز بود. بااین‌حال متعاقباً با توجه به اهمیت مباحث روان‌شناختی، بهداشت و سلامت روان به‌عنوان یکی از ابعاد اجتماعی سیلاب‌ها و با تشخیص کمیته مدیریت این کارگروه، موضوع «بهداشت و سلامت روان» نیز به حوزه فعالیت‌های این کارگروه افزوده شد.
به لحاظ نیروی انسانی، درمجموع بیش از 120 نفر تحت عنوان اعضای اصلی، اعضای مشاور، اعضای همکار و کارشناس در فعالیت‌های این کارگروه در قالب چهار کمیته تخصصی در سطح ملی (1-کمیته فرهنگی و اجتماعی، 2-کمیته مطالعات سازمانی و سیاست پژوهی، 3-کمیته رسانه و 4- کمیته بهداشت و سلامت روان) و هفت کمیته تخصصی در سطح استانی (هفت استان اصلی درگیر سیلاب‌ها شامل خوزستان، لرستان، فارس، کرمانشاه، ایلام، گلستان و مازندران) فعالیت داشته‌اند.
تجربه‌ای که در فرایند مطالعه و مشارکت در به فرجام رسانیدن این گزارش حاصل شد، کمتر از نتایج آن نیست. اهمیت یافتن جوانب اجتماعی، فرهنگی، ارتباطی و روانی سیلاب به‌مثابۀ بحران و ضرورت توجّه به آن‌ها در پیشگیری، مهار و مدیریت سیلاب‌ها، برجستگی مطالعات و پژوهش‌های میان‌رشته‌ای و همفکری‌ها و همکاری‌های سه‌گانۀ علمی و اجرایی و مدنی، به دست آمدن داده‌های ارزنده کمّی و کیفی حتّی در سطوحی فراتر از آنچه اکنون انتشار یافته است و رو آوردن دانشجویان و محققان ارجمند به پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و پژوهش‌های مسئله‌بنیاد، بخشی از دستاوردهای این کارگروه است که امید می‌رود این رهیافت در مواجهه با بحران‌های دیگر پشتِ سر و پیشِ رو مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
 آنچه در این گزارش و در همۀ تجارب علمی و عملی کارگروه اجتماعی، فرهنگی و رسانه به دست آمد حاصل تلاش‌های ارزنده و مسئولانه و خستگی‌ناپذیر همۀ مسئولان کمیته‌های تخصصی، اعضا، همکاران، مشاوران، نهادها، دستگاه‌ها و شبکه‌هایی است که رنج انجام ده‌ها سفر و بازدید و گفت‌وگو و نشست و نیز تحقیق و گزارش را مشتاقانه و بدون هیچ چشمداشتی پذیرفتند.